I 2013 krypterede Google 90% af søgningerne på deres søgemaskine, så man ikke længere kunne se søgeordsdata på organiske besøg. Begrebet “not provided” blev et kendt og irriterende problem for mange marketing folk og webmasterer. Pludseligt var det ikke længere muligt at se hvor trafikken og salgene kom fra.

Yahoo og Bing havde dog ikke krypteret deres data endnu og man har derfor indtil nu kunne drage gavn af at kunne se disse data. Yahoo offentliggjorde for nyligt at de ændrer deres standard indstillinger til at være SSL krypteret, hvilket vil betyde at man i en stigende grad vil se “not provided” data på søgninger fra Yahoo.

yahoo

Bing har heldigvis deres SSL kryptering som en manuel tilføjelse, som derfor er valgfri, således kan man stadig få søgeordsdata fra Bing søgninger. Men gad vide hvor længe der går inden de også hopper på “not provided” bølgen?

Note: På nuværende tidspunkt er Yahoo søgninger på den danske del af søgemaskinen ikke krypteret og dette tyder på, at de endnu ikke har rettet denne del af søgemaskinen til de nye indstilligner endnu.