Det har i mange år været standard at linkbuilde fra Linkkataloger. 

Det er nemt og lige til, du skal blot indtaste firmainformation, en kort eller længere beskrivelse også skal du skrive dine søgeord i et eller andet tekstfelt – Og BUM så har du et link fra et katalog.

søgemaskienr

Men hvad er det værd?

De forskellige kataloger, har alle forskellige historik og meget varierende værdi. Nogle linkkataloger er direkte skadelige for dit domæne, altså de kan medvirke til en pingvin eller manuel straf, andre har høj værdi og ingen eller lille risiko forbundet med sig.

Er det farligt? 

De fleste linkkataloger er dødsens farlige og bør såvidt muligt undgås. Der er dog også linkkataloger, som stadig i 2014 fungerer ganske fint og som endnu ikke medbringer negativ værdi til det domæne der linkes til. Det anbefales dog altid, at man såvidt muligt ikke kun har links fra kataloger, men har en mere bred og farverig backlinkprofil.

Bør jeg benytte mig af kataloger?

Som udgangspunkt nej, men har du i forvejen en stærk og naturlig profil, vil enkelte katalog links ikke skade synderligt meget i det store billede. Dog skal man altid være varsom med valget af kataloger og selvfølgelig også mængden af links man laver på sådanne sider. Man bør ligeledes være varsom og forsigtig, når det drejer sig om hvad man skriver og hvilke søgeord man forsøger at ramme på tværs af linkkataloger, for mange exact match anchor tekst links med samme søgeord, kan hurtigt gå hen og blive en dyr og kedelig affære.

Hvor finder jeg gode linkkataloger?

Hvis du foretager en søgning på Google efter kataloger, vil du kunne finde en række prominente SEO eksperters lister og råd, hvad angår linkkataloger og hvilke man bør anvende. Vi anbefaler dog ikke at man bevæger sig ud i det, uden hjælp fra en erfaren SEO partner.