En forklarende guide til hvordan man sikrer sin Facebook konto bedst muligt.

Først og fremmest bør du vurderer i hvor stor en grad du vil sikre din konto. Har du f.eks en mistanke om at andre logger ind på din facebook eller lignende, er det en nok en idé at følge guiden til ende og indstille samtlige sikkerhedsforanstaltninger.

Jamen jeg er ikke så god til det der EDB..

Det behøver du heller ikke være for at kunne anvende guiden, vi har såvidt muligt forsøgt at tage skærmbilleder af alle steps og forklaret hvad de forskellige indstillinger gør og hvordan du sætter dem ordenligt op.

Tryk på tandhjulet øverst i højre hjørne for at finde indstillinger:

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.38.55

Vælg “indstillinger” på listen

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.39.09

Nu bør du kunne se alle facebook indstillinger, ligesom her:

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.39.47

Vælg “sikkerhedsindstillinger” i venstremenuen – Nu får du vist følgende:

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.39.52

Som du kan se på billedet ovenfor, findes der en række sikkerhedsindstillinger, der kan være med til at forbedre din Facebook konto. Vi starter med “sikker browsing”.

Sikker browsing

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.42.17

Sikker browsing bør anvendes af alle, da det fortæller Facebook, at du ønsker at benytte en krypteret forbindelse, når det er muligt. Denne sikkerhedsindstilling, er ikke noget der  vil sikre din profil fra folk, der har adgang til din konto eller lignende. Den er kun med til at sikre forbindelsen mellem din computer og Facebook.

Login notifikationer

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.42.23

Under valgmuligheden login-notifikationer kan du vælge om du ønsker at få besked via sms eller email, når der er givet adgang til din Facebook konto, sammen med “login-godkendelser”, er denne valgmulighed rigtig god at slå til. Det anbefales at slå SMS til (bare rolig du bliver ikke spammet). Når SMS er slået til vil du få en SMS hvis “nogen” opnår adgang fra en anden PC eller Enhed end det Facebook er vant til.

Login-godkendelser

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.42.27

For at Facebook kan vide hvilke enheder og computere, der må bruge din Facebook konto kan du slå “login-godkendelser” til. Når du gør dette, vil du få en SMS kode til at logget ind med, hver gang du benytter en computer eller en ny mobiltelefon, som Facebook ikke har set dig bruge tidligere. Dette gør det meget mere besværligt fra uvedkommende at logge ind på din konto ubemærket. De første par SMSer og login på din Facebook konto, kan godt være en smule irriterende og besværlige på grund af denne nye sikkerhed, men så snart du har anvendt en kode én gang på en given enhed gemmes enheden og du vil ikke skulle bruge kode ved næste login (bortset fra din almindelige adgangskode).

Godkendte enheder

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.42.45

I forbindelse med SMS koderne, kan du under “godkendte enheder” se hvilke computere og telefoner, der har rettigheder til at opnå adgang til din Facebook konto, uden at skulle benytte en SMS kode.

Aktive sessioner

Skærmbillede 2014-02-16 kl. 10.42.51

Under aktive sessioner finder du de seneste login hændelser, her finder du også IP adresse (hold musen over enhedsnavn). Ser du nu noget mistænksomt,  som f.eks en computer/mobil du ikke kender, kan du stoppe alt aktivitet fra den/disse enheder her. Computeren/Mobilen der har fået standset aktivitet, vil blive bedt om en SMS kode ved næste login. Modtager du pludselig en SMS uden du har forsøgt at logge på, ved du at nogen forsøger at få adgang til din konto.

Hvis du indstiller alt, som anvist er din konto på Facebook væsentligt mere sikker, det er om ikke andet ihvertfald meget sværere, at tilegne sig adgang til din konto, uden at du ved det.

Godfornøjelse!