Vic-Gundotra

For knap 13 timer siden blev det offentliggjort at Vic Gundotra, som mange kalder “The father of Google+” har valgt at stoppe hos Google efter 8 års ansættelse.

Det har selvfølgelig sat massevis af rygter igang og hvorfor skulle det ikke det? Når manden bag konceptet ud af det blå forlader skibet, tegner det typisk på at det er fordi skuden er ved at synke.

Det er som sådan heller ikke rystende hvis Google vælger at stoppe deres indsats på G+, der har siden start været manglende engagement hos brugerne og det er primært blevet et netværk til entreprenører, IT folk og nørder, knap så meget et socialt netværk for den helt almindelige bruger.

gtwn

Mange kender Google+ som et “Ghost town” da der er forholdsvis tomt og uinteressant for almindelige brugere. Google har også flere gange været offer for latterliggørelse, for deres fejlende forsøg på at blive det næste store sociale medie.

Techcrunch.com skriver i deres artiklen omkring sagen, at de 1000-1200 ansatte i Google+ afdelingen er blevet omrokeret og flyttet til andre afdelinger allerede nu. Her er størstedelen flyttet til Android og Google Hangouts, mens der fortsat er folk der arbejder på G+.

Google afviser dog rygterne blankt og forklarer at Vic Gundotras afgang, ikke har nogen betydning for den overordnet strategi og fremtidsplaner for Google+. Dette tror de fleste kendte ansigter i branchen dog ikke helt på, da Google tidligere har afvist en række rygter, som efterfølgende viser sig at være sande.

Det bliver enormt spændende at se hvad der kommer til at ske med G+, om det får lov til at leve videre, men ikke bliver videreudviklet. Om det bliver afviklet og lukket eller om intet ændrer sig som Google selv siger.

Du kan læse artiklen “what would happen if google did kill Google+”